Un student de la arhitectură vrea să restaureze monumentul istoric pe care mulţi afacerişti îl vor demolat

Deși ne putem bucura de multe edificii istorice și astăzi, sunt unele nu au rezistat trecerii timpului și s-au pierdut pentru totdeauna. Zeci de clădiri care odată bucurau ochii locuitorilor oraşului, astăzi au fost înlocuite cu blocuri de locuit sau centre comerciale.

Mulți și-ar dori să o vadă demolată, în special agenții economici pentru care acest spațiu ar fi de un mare potențial. Moara Roșie a fost construită aici la sfârșitul secolului XIX și făcea parte dintr-un mare complex industrial, care a devenit în timp unul rezidențial, scrie prime.md.

Aflată pe strada cu același nume, am găsit Moara Roșie cu intrările astupate, fără ferestre sau măcar un acoperiș.

Mai există însă șanse pentru clădire să fie restaurată și să trăiască încă tot pe-atât. Un tânăr student la arhitectură a ales în cadrul lucrării de licență să facă un proiect de restaurare a Morii.

Bineînțeles, Maxim Sâtnic nu are mijloace financiare suficiente pentru a realiza acest proiect, în schimb, este gata împărtășească cunoștințele sale cu agenții economici interesați.

Clădirea este înconjurată de blocuri și case de locuit. Vecinii spun că nu-și doresc demolarea clădirii, chiar dacă este un pericol, mai ales pentru copiii care se joacă în preajmă. Este un monument arhitectural pe care locuitorii îl prețuiesc și vor să-l păstreze pentru generațiile care vin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu