Un străbunic de 94 de ani este cea mai vârstnică persoană care şi-a luat doctoratul în Australia

David Bottomley, un străbunic în vârstă de 94 de ani din Australia, a devenit cea mai vârstnică persoană din ţara sa care şi-a luat doctoratul, scrie agerpres.ro.

"Prima senzaţie pe care am avut-o este de uşurare şi de adormire totală. Cred că este un sentiment împărtăşit de majoritatea studenţilor care trec cu bine de un examen greu sau care obţin o diplomă", a declarat Bottomley, citat de agenţia locală AAP.

El şi-a luat doctoratul în filosofie, la 5 februarie la Universitatea Curtin din statul Australia de Vest, cu o teză asupra metodelor a cinci profesori australieni progresişti din secolul al XIX-lea - lucrare pe care a elaborat-o timp de şapte ani ca student la cursuri cu frecvenţă redusă.

După reuşita sa academică, Bottomley are de gând să petreacă mai mult timp cu soţia sa Anne, în vârstă de 68 de ani, şi să continue să studieze.

"Incredibila reuşită a doctorului Bottomley arată că vârsta nu este o barieră pentru a continua să studiezi, iar obţinerea acestei diplome va fi o inspiraţie pentru mulţi", a comentat Deborah Terry, directoarea adjunctă a Universităţii Curtin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu