Un spital privat din Capitală va achita despăgubiri: UN MILION DE LEI pentru O VIAŢĂ PIERDUTĂ

Embed:

Un spital privat din Capitală va achita despăgubiri de peste un milion de lei unei familii, fetița cărora a decedat anul trecut. Decizia aparține Curții Supreme de Justiție.

Este vorba despre cazul Deliei Berari, fetița care s-a născut la acest spital și care din cauza neglijenței medicilor, a suferit mai multe traume grave la naștere. După doi ani de suferință, copila a decedat, iar părinții au decis să-i doneze organele, salvând astfel viața altor trei fetițe.  

Decizia magistraților Curții Supreme de Justiție este irevocabilă și a fost precedată de doi ani de ședințe de judecată. Ultima decizie a fost luată de Curtea de Apel în favoarea familiei Berari, însă reprezentanții spitalului au făcut recurs.

Acum, după decizia CSJ, spitalul trebuie să plătească cheltuielile pentru toate tratamentele făcute, dar și daune morale.

PUBLIKA.MD aminteşte că Delia Berari s-a născut la spitalul privat în 2013. Nașterea micuței a fost întârziată de lipsa personalului calificat pe timp de noapte la acest spital. Copilul a suferit paralizie cerebrală, fapt care i-a provocat probleme de vedere și auz. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu