Un spital a fost bombardat în sudul Siriei. Trei persoane au fost ucise și altele rănite

Trei persoane au fost ucise şi cel puţin alte şase au fost rănite vineri în bombardarea unui spital susţinut de organizaţia Medici fără Frontiere, la Tafas, în provincia Deraa, sudul Siriei, a anunţat marţi organizaţia neguvernamentală, relatează AFP, citat de Jurnalul.ro.

Atacul împotriva spitalului, "ultima structură medicală afectată de o serie de bombardamente aeriene în sudul Siriei", în ultimele două luni, a distrus o parte a instituţiei precum şi ambulanţe "foarte utilizate", menţionează MSF.

"De teamă, peste 20.000 de locuitori din Tafas au fugit în ţările vecine", a adăugat ong-ul.

Aproximativ 177 spitale au fost distruse şi 700 de membri ai personalului medical au fost ucişi de la declanşarea războiului în Siria, în 2011, potrivit estimării de la sfâşitul lunii ianuarie a unei organizaţii umanitare siriene.

De la începutul anului, 13 centre de sănătate sau spitale din Siria au fost lovite. Oubaida al-Moufti, preşedintele Uniunii organizaţiilor de salvare şi îngrijiri medicale (UOSSM), a declarat că atacurile ruseşti nu exclud în mod special aceste clădiri.

"De la declanşarea atacurilor ruseşti, în urmă cu patru luni, au fost distruse 29 de spitale şi au fost ucişi 20 de membri ai personalului medical", a afirmat el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu