Un speculant a cumpărat aproape 18 mii de sticle de dezinfectant, însă a ajuns să fie cercetat de poliție și a donat toată marfa

Un bărbat care a cumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant pentru a le vinde la suprapreț a donat toată cantitatea, după ce autoritățile americane au început să-l cerceteze pentru speculă, informează BBC, citat de digi24.ro.

Matt Colvin, din Chattanooga (Tennessee), a declarat că el și fratele său au petrecut trei zile conducând prin statul Tennessee și cumpărând toate sticlele de dezinfectant pe care le-au găsit, după ce autoritățile au confirmat primul caz de deces în SUA de pe urma noului coronavirus, pe 1 martie.

Colvin a pus apoi sticlele la vânzare pe Amazon, cu prețuri care atingeau și 70 de dolari, și a apucat să vândă 300 de bucăți. Sâmbătă, publicația New York Times a scris un articol despre felul în care Colvin și fratele său voiau să profite de pe urma epidemiei.

Amazon a șters ulterior toate anunțurile referitoare la dezinfectant, șervețele antibacteriene sau măști de față cu prețuri ridicate, în timp ce eBay a interzis vânzare acestor produse prin platforma sa.

După reacțiile negative cu care s-a confruntat, Colvin a anunțat că va dona toată marfa, însă în aceeași zi procurorul general din statul Tennessee a deschis o investigație la adresa lui. Bărbatul a încercat să-și motiveze gestul, spunând că nu s-a gândit că magazinele nu vor reuși să se aprovizioneze din nou.

Specula - revânzarea unui produs cerut în piață la un preț excesiv față de cel inițial - este interzisă prin lege în statul american Tennessee dacă guvernatorul a instituit starea de urgență.

Persoana găsită vinovată poate primi o amendă de până la 1.000 de dolari.

Matt Colvin a donat duminică cele 17.700 de sticle de dezinfectant cumpărate la începutul lunii din statele Tennessee și Kentucky.

Voluntarii unei biserici din Cattanooga au încărcat două treimi din marfă într-un camion, produsele urmând să fie împărțite cetățenilor. O altă treime a fost preluată de angajații biroului procurorului general din Tennessee, produsele urmând să ajungă la autoritățile statului Kentucky.

loading...

Lasă un comentariu