Un şofer român l-a ajutat pe teroristul din Berlin fără să știe cine este acesta

Un şofer român de camion stabilit în Spania susţine că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul atentatului de la Berlin. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, Anis Amri l-ar fi întrebat pe Alexandru G. cum poate ajunge la Lyon, scrie Digi24.ro.

La două zile după ce a comis atentatul din Berlin, Anis Amri l-a întrebat pe Alexandru G., un șofer în vârstă de 37 de ani, pe o autostradă din Franța, cum poate ajunge la Lyon.

Întâmplarea ar fi avut loc la ora 22:45, într-o zonă de servicii situată pe autostrada 20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde, la 400 de kilometri de capitala Franței.

Anis Amri a fost ucis pe 23 decembrie la Milano, în urma unui schimb de focuri cu carabinierii italieni. Anchetatorii cred că el a ajuns cu un tren în orașul din nordul Italiei, după ce a fugit din Berlin în vestul Germaniei, a intrat în Franța și a ajuns la Paris.

Românul a mai povestit că Anis Amri conducea o mașină și că i s-a adresat în franceză și italiană.

Potrivit presei spaniole, Alexandru G. este convins că bărbatul pe care l-a dirijat spre Lyon era tunisianul Anis Amri.

Românul și-a dat seama abia după aceea că cel pe care l-a ajutat este teroristul căutat în toată Europa și a sunat la poliție.

Pe 19 decembrie, 12 oameni au murit şi 48 au fost răniţi în atentatul de la un târg de Crăciun din Berlin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu