Un şofer de microbuz de pe ruta Moldova-Germania riscă închisoare. Descoperirea făcută la Vama Sculeni

Un moldovean și un cetățean al României sunt cercetaţi penal pentru că au încercat să treacă frontiera având la ei acte false. 

În primul caz, un şofer de microbuz de pe ruta Moldova-Germania s-a apropiat pentru verificări în punctul de trecere Sculeni. În urma controlului, printre obiectele personale ale conducătorului auto a fost găsit un permis de conducere fals. 

Şoferul de 22 de ani a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, deoarece patronul firmei la care este angajat i-a solicitat să transmită respectivul act unei persoane necunoscute, aflată pe teritoriul Germaniei.

Un alt incident a fost semnalat în punctul de trecere Leușeni. Pentru verificări s-a apropiat un cetăţean român care era la volanul unui automobil cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. În urma controlului, s-a stabilit că certificatului de înmatriculare a mașinii este fals.

Şoferul de 60 de ani a declarat că este un dublicat, obținut legal acum câteva saptămâni.

Ambele documente au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar conducătorii auto riscă fiecare câte o amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau până la doi ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu