Un şofer auto a fost prins la frontieră cu o maşină pe care nu avea dreptul să o conducă

Un bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 45 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în Turcia a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi.

Bărbatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că masa totală autorizată a ansamblului de vehicule în cauză este de 53.500 Kg, iar pentru a putea conduce ansamblul respectiv, șoferului îi este necesar permis pentru categoria "C" şi categoria "E".

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa că-i este necesară categoria "CE" pentru a conduce ansamblul auto.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu