Un şofer a sunat la poliţie pentru a afla unde se poate adresa, dacă un agent de patrulare încalcă ordinul ministrului Năstase. Răspunsul l-a lăsat mască (AUDIO)

Embed:

Un şofer a sunat la Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pentru a afla în baza cărei legi îi poate cere unui agent de patrulare să se legitimeze, dar şi unde să apeleze atunci când un poliţist îl opreşte nemotivat. 

"Am fost șocat să aflu că polițistul cu care am vorbit nu cunoaște care lege îl obligă să se legitimeze. (adică Legea cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului). Nu-i nimic mi-am zis eu.. probabil nu ma înțeles corect, cu siguranță îmi răspunde la a doua întrebare. Însă baladele care au urmat m-au făcut să-mi pun mâinile în cap. Vizionați acest video și trageți singuri concluziile!", a scris autorul postării pe Facebook. 

Discuţia dintre poliţist şi şofer: 

Ş: Aşa o întrebare. Spre exemplu în cazul când eu şofer, dvs poliţist, când opreşte şoferul, în baza la ce pot să cer eu legitimaţia? Este vreun regulament? 

P: Legitimaţia aveţi dreptul să cereţi, ca să prezinte. 

Ş: Eu înţeleg că am dreptul, dar în baza la ce? Există vreun regulament? 

P: Că el vă stopează? 

Ş: Nu, că cer să prezinte legitimaţia

P: El este obligat ca să prezinte

Ş: Este obligat, dar de ce este obligat? Există vreo lege? Un regulament ceva? 

P: Eu nu ţin minte, acolo este o hotărâre de Guvern şi este regulamentul şi dispoziţia prin care el este obligat la orice şi înainte de a-l stopa şi la cererea oricărui cetăţean el este în drept să prezinte legitimaţia

 

Ş: Mă interesează în cazul opririi nemotivate...

P: da cum nemotivate? Prin ce dvs puteţi să demonstraţi că este nemotivată? 

Ş: Prin ce pot să demonstrez? Nu am făcut nicio încălcare, nu se desfăşoară nicio operaţiune.

P: Bine, dvs puteţi să vă deplasaţi haotic, sau vă deplasaţi cu viteză excesivă, sau suspect vă deplasaţi. Prin ce dvs demonstraţi că el nemotivat v-a stopat. Este RCR care scrie clar, lucrătorul poliţiei are dreptul să oprească orice unitate de transport.

Ş: Şi atunci la ce mai este ordinul ăsta al ministrului nou că nu poate să oprească nemotivat 

P: Dvs puteţi face între ordin şi lege. Înseamnă că trebuie să anulăm legea, să nu stopeze niciun lucrător de poliţie. Este legea pe care o votează Parlamentul, iaca atunci, dacă o să oprească mai departe, el încalcă legea. da ordinul, ăsta e ordin intern. 

Lasă un comentariu