Un socialist din guvernul ilegal al Maiei Sandu riscă dosar penal pentru evenimentele din 7 aprilie

Liderul PAS, Maia Sandu, numită prim-ministru de către alianța Kozak, afirmă că un "ministru socialist" ar putea fi cercetat pentru abuzurile din 7 aprilie. Este vorba despre ala-zisul ”ministru al Apărării", Pavel Voicu. Declarația a fost făcută chiar de Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

”Noi am făcut angajament că subiectul investigării situației din 7 aprilie va fi prioritate pentru noi. În acest sens, vom constitui o comisie parlamentară, care să investigheze acele fapte, acele abuzuri și în situația în care se va dovedi că un membru din guvern a fost implicat, se face vinovat de abuzuri, evident că el va răspunde”, a declarat Maia Sandu.

Presa a scris că Pavel Voicu a fost implicat în torturarea tinerilor după evenimentele din 7 aprilie. Acesta deținea atunci funcția de comisar al inspectoratului de poliție din sectorul Botanica al Capitalei. Ulterior, el a devenit consilier al președintelui Dodon și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu