Un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avariat mai multe clădiri într-un oraş din Australia

Un seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a fost resimţit joi dimineaţă într-un oraş izolat din Australia, unde mai multe clădiri au fost avariate, scrie agerpres.ro.

Tenant Creek, un oraş din Teritoriul de Nord australian, care are o populaţie de doar 3.000 de locuitori, a fost puternic zguduit de un cutremur de pământ joi dimineaţă.

Epicentrul seismului a fost localizat la 40 de kilometri sud-vest de acest oraş, la o adâncime de 10 kilometri, au anunţat specialiştii de la Geoscience Australia.

Potrivit presei locale, rezidenţii au resimţit din plin zguduiturile provocate de seism.

"Am primit relatări despre avarii minore, precum crăpături de dimensiunea firelor de păr în faţadele unor clădiri, care nu sunt neobişnuite în cazul unor cutremure cu această magnitudine. Deocamdată nu ne-au fost raportate avarii majore", a precizat Hugh Glanville, seismolog-şef la Geoscience Australia, pentru serviciul de ştiri AAP.

Un seism cu magnitudinea de 6,6 grade a fost cel mai puternic cutremur înregistrat în regiunea Tenant Creek din Australia. Acel seism s-a produs în anul 1988. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu