Un scuar din centrul Capitalei, cabinet pediatric în aer liber. Consultaţiile, gratuite. Părinții au salutat gestul medicilor

Embed:
Un scuar din centrul Capitalei a fost transformat pentru o zi într-un cabinet pediatric în aer liber. Consultaţiile gratuite au fost oferite copiilor de medicii Spitalului "Valentin Ignatenco" din Chişinău.

Părinții au salutat gestul medicilor de a oferi consultaţii într-o zi de odihnă, pentru că în timpul săptămânii nu întotdeauna reușesc să-și ducă micuţii la pediatru:

"Noi am venit la o simplă consultație, să vedem starea generală a copilului. Dacă este pe loc de ce să nu profităm".

"Foarte bine când este un pediatru calificat și încă gratuit te consultă. Acum e greu să ajungi la un medic bun".

"Am venit să vedem care este starea lui de sănătate. La pediatru noi de ducem frecvent, regulat".

"Este vorba de întrebări și recomandări din partea noastră privitor la alimentația copiilor, îngrijirea lor zilnică, în privința la calendarul de vaccinări", a declarat Irina Taraneţ, medic pediatru.

Consultația a avut loc în cadrul unui târg de caritate. Mamele au fost chemate să scoată din debara hainele copiilor și să le expună la vânzare. O parte din bani vor fi donați pentru a ajuta o fetiţă care are nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloana vertebrală.

"Astăzi o ajutăm pe Ariadna, o fetiță de doi ani care are nevoie de o operație. În luna noiembrie are loc operația și este vorba de o sumă foarte mare. Sperăm cât mai mult să adunăm astăzi. Mereu ajutăm cu cât putem", a menţionat Rada Şpac, organizatoarea târgului de caritate.

La târgul de caritate au participat peste o sută de mame.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu