Un scuar a fost inaugurat în memoria artistului Mihai Dolgan (FOTOREPORT)

Embed:
Un nou omagiu a fost adus renumitei formaţii "Noroc". În centrul Capitalei a fost inaugurat un scuar dedicat activităţii artistului Mihai Dolgan. Evenimentul a coincis şi cu ziua de naştere a solistei formaţiei şi soţiei maestrului, Lidia Botezatu. Aşa că artişti, rude şi prieteni au venit să aducă un omagiu creaţiei artiştilor. 

Ideea instalării monumentului aparţine Lidiei Botezatu, care a împărţit cu Mihai Dolgan şi scena, şi viaţa de familie. Iniţiativa a fost acceptată de consilierii municipali încă în anul 2010, însă, din lipsă de fonduri a putut fi implementată abia acum. Asta datorită Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care a finanţat lucrările. 

"Ştiţi, un paradox. Din balconul meu de la bucătărie eu văd partea de sus a scuarului. Chiar la şase dimineaţa, astăzi, i-am adus flori, aici", a spus interpreta Lidia Botezatu-Dolgan. 

"Mă bucur că acest scuar, care se numeşte "Scuarul Mihai Dolgan" sau "Scuarul norocului", într-adevăr, după atâta şi atâta timp, în sfârşit, se inaugurează şi Mihai Dolgan şi formaţia are un loc la Chişinău", a menţionat Radu Dolgan. 

"Acesta este un prilej de a mai fi împreună, o speranţă că aici se vor organiza nişte evoluări scenice, unde se va mai manifesta şi tineretul", a spus compozitorul Liviu Ştirbu. 

"Acest scuar o să prezinte interes, pentru că aceste clape bucură ochii oamenilor, trecătorilor, poate şi generaţiile viitoare", a spus interpretul Anatol Bivol. 

Prietenii şi oamenii de artă care au fost prezenţi la eveniment sunt bucuroşi că autorităţile au adus un omagiu creaţiei formaţiei "Noroc", care, spun ei, este un element al patrimoniului cultural al ţării noastre. 

"Erau un fel de The Beatles ai Moldovei. Să naşti nişte melodii, pe care să le cânte generaţii după generaţii şi să nu le uite este un mare lucru şi un mare talent", a spus regizoarea Margarita Pînzaru-Reabcov. 

"Cel care a încântat, a cântat toamnele, chitarele, artiştii, prin care au crescut generaţii cu noroc şi prin "Noroc", a spus secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Angela Cutasevici. 

Mihai Dolgan a creat formaţia "Noroc" în anul 1966. Aceasta a dus faima ţării noastre în toată fosta Uniune Sovietică. În echipă au fost numeroşi artişti. În prezent, aceasta numără 11 membri, printre care soţia şi fiul lui Mihai Dolgan, Radu.
loading...

Lasă un comentariu