Un sat întreg deplânge moartea preotului şi a preotesei din Copăceni care au decedat într-un grav accident rutier

Embed:

Doliu în satul Copăceni din raionul Sângerei. Enoriașii și-au luat rămas bun de la preotul localității și soția sa, care ieri s-au stins într-un grav accident rutier. La Biserica Sfânta Treime a fost ținută o slujbă de pomenire la care au venit zeci de oameni.

Tot satul s-a adunat la biserica din centrul satului și s-au rugat pentru liniștea veșnică a preotului Valeriu și preotesei Iraida. Ei spun că aceștia au fost întotdeauna oameni blajini.

"A fost un părinte minunat, intra în voie la toată lumea, nu o întors la nimeni niciodată nici un cuvânt. Numaidecât regretăm. De acum stăm și ne gândim ce preot o să vină. Pe acesta îl cunoșteam."

"Foarte îndurerați au rămas toți sătenii. Toți îl cunoșteam de mult timp și pe dumnealui și pe ea. A fost un părinte foarte, foarte bun. Nu știu ce o să facem noi pe urmă, cum o să ne împăcăm noi fără dânsu."

La slujbă a fost prezent și Petru Niculiță, un coleg de clasă al preotului Valeriu. Ei au studiat teologia la Odesa.

"E foarte mult de vorbit despre caracterul, despre viața Părintelui Valeriu. Un om simplu, un om smerit, un om cu o bunătate mare", a spus preotul Bisericii din satul Pelinia, Drochia, Petru Niculiţă.

Sâmbătă părintele Valeriu și preoteasa Iraida vor intra pentru ultima dată în biserică. Vocea preotului nu va mai răsuna în lăcașul sfânt și nici preoteasa nu va mai fi văzută printre coriști.

Corpurile lor neînsuflețite vor fi aranjate în mijlocul bisericii pentru ceremonia de rămas bun.

Familia Dubenco are două fete, una dintre care este stabilită cu traiul în Spania.

Ieri, mașina în care se aflau preotul și preoteasa satului Copăceni s-a izbit frontal cu un alt automobil, la volanul căruia se alfla un tânăr de 26 de ani.

Potrivit poliției, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a ieșit pe contrasens.

El a fost transportat, cu diverse traumatisme, la spitalul raional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu