Un sat din Ural a început să reînvie după ce o tânără a decis să dezvolte o afacere, moştenită de la tatăl său

Embed:
Afacerea cu miere a unei tinere antreprenoare a readus la viaţă un sat din regiunea Ural din Rusia. După căderea Uniunii Sovietice, sute de oameni au părăsit localitatea. Şcoala, grădiniţa, punctul medical şi magazinele au fost închise, iar drumurile nu aveau de cine să fie bătătorite. În ultimii 20 de ani, în sat mai erau doar 50 de pensionari.

Localitatea a început să reînvie după ce o tânără a decis să dezvolte o afacere, moştenită de la tatăl său. Mierea colectată din stupurile instalate în satul, care altădată era un centru agricol, a ajuns pe rafturile multor magazine din Rusia, inclusiv în Moscova.

"Mai întâi am rugat bătrânelele să adune pomuşoare din pădure. Le-am promis că le vom plăti pentru fiecare jumătate de kilogram. Oamenii au fost motivaţi când au înţeles că pot câştiga nişte bani", a spus Guzel Sanjapova, antreprenoare din Rusia.

Între timp, a investit într-o fabrică de dulciuri. Datorită "Cocco Bello", 20 de localnici au un loc stabil de muncă, iar în perioada estivală - alte 200 de persoane câştigă bani muncind pentru aceeaşi întreprindere. Oamenii spun că această fabrică a făcut ca satul să prospere. A fost soluţionată problema aprovizionării cu apă potabilă. Au început să vină şi medici pentru a-i examina.

Antreprenorul intenţionează să investească banii adunaţi din profitul fabricii într-o brutărie, mai ales că sătenii cumpără pâine pentru câteva zile înainte de la singurul magazin mobil. Totodată, urmează să fie construit şi un centru comunitar.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu