Un sat din Orhei, blocat de restul lumii de două zile. Rafturile magazinelor, GOALE

Embed:

După ce timp de câtva zeci de ore satul Pohrebeni a fost blocat de restul lumii din cauza nămeţilor, astăzi drumul de acces a fost curăţat de zăpadă.

Drumurile de acces către comuna Pohrebeni din raionul Orhei au fost deszăpezite acum o oră asta după ce localitatea a stat practic izolată în nămeţi începând de luni după masă. Localnicii susţin că au avut probleme pentru că la alimnentarele din localitate nu mai era pâine, dar şi alte produse alimentare. Primarul susţine că nu au existat probleme la şcoli şi grădiniţe, deoarece şi-au făcut rezerve de produse alimentare. La această oră pot să intre maşinile în localitate, dar nu se ştie pentru cât timp, deoarece din cauza vântului zăpada este suflată de pe câmp drept pe traseu.

 Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în nămeţi la intrarea în satul Berezloci, din raionul Orhei. Ei au aşteptat aproape două venirea salvatorilor.

"Iaca, ne mişcăm datorită tractorului care ne trage. Stăm aici de o oră jumătate, aproape două ore".

 "Aşteptăm de vreo oră. Ieri a fost normal, peste noapte iată ce s-a întâmplat".

Iar şoferii care vroiau să ajungă în satul Pohrebeni au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Salvatorii au lucrat ore în şir pentru a debloca accesul spre localitate.

"M-am pornit în satul vecin Pohrebeni, dar drumul e întroinit şi nu mă pot deplasa, aşa că sunt nevoit să mă întorc înapoi", a spus un bărbat.

Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, mai multe drumuri locale din raionul Orhei rămân sub nămeţi.

"Acum în raionul Orhei mai sunt blocate direcţiile înspre satele Pohrebeni, care mai include satele Izvoare şi Şercani. Sunt dificultăţi în satele Berezloci unde am dat indicaţii să se cureţe drumul. Mai avem nişte direcţii dificile, traseul Chişinău-Rezina, unde permanent lucrează o unitate de transport", a precizat şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale din Orhei, Iurie Seloci.

În ultimele 24 de ore, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi locale au fost antrenate peste 600 de unităţi de tehnică şi aproape 900 de oameni din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor. Pe traseele naţionale se circulă în condiţii de iarnă şi niciun drum nu a fost blocat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu