Un sat din Moldova a rămas fără niciun locuitor! "Pe vremuri era o localitate înfloritoare" (VIDEO)

Embed:

Aproape 50 de sate ar putea să dispară de pe harta Moldovei după recensământul din acest an. Potrivit informaţiilor de la Registru, multe dintre localităţi sunt părăsite. Este şi cazul satului Chetrişul Nou, din raionul Făleşti, unde singurul locuitor, un bărbat de peste 70 de ani, a murit acum o săptămână.

Chetrişul Nou a fost construit în anii 40 de bunicul singurei persoane care se mai luptă să ţină localitatea în viaţă. Constantin Grosu are 50 de ani şi după moartea tatălui său ar vrea să se mute în casa părintească. Bărbatul îşi aminteşte cu drag de vremurile frumoase.

"Ne plăcea tare mult să creştem păsări, animale mai multe. Era aici tare frumos", spune Constantin Grosu.

Deşi cei patru copii nu-şi văd viitorul în localitate, tatăl lor nu vrea să renunţe.

"Cred că cu timpul o să le aranjăm şi o să fie şi copii mici care o să treacă pe aici tot timpul, o să fim, o să avem. Am hotărât să nu lăsăm locul acesta, e casa părintească", susţine Constantin Grosu.

Pe vremuri, Chetrişul Nou era o localitate înfloritoare.

Acum 65 de ani în acest loc era o şcoală. 20 de copii din sat învăţau aici până în clasa a treia, ulterior mergeau la instituţiile de învăţământ din localităţile vecine.

Primarul din comuna Chetriş nu ştie ce se va întâmpla cu satul rămas fără oameni.

"Unul dintre copii pe perioada de vară poate să locuiască liber acolo, în Chetrişul Nou, dar drumurile sunt anevoioase şi nu este lumină", a menţionat primarul satului Chetriş, Elena Ivanov.

Satul Chetrişul Nou a avut cei mai mulţi locuitori în anii 40, când erau înregistrate 22 de case.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu