Un sat din Floreşti va avea APĂ LA ROBINET. Ce spun locuitorii

Embed:

Locuitorii satului Băhrineşti, raionul Floreşti, vor avea, în sfârşit, apă la robinet.

Cele 447 de case din localitate au fost conectate la apeduct în cadrul unui proiect. Costul lucrărilor se ridică la 9 milioane de lei, iar cea mai mare parte a banilor a fost alocată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Maria Scutaru spune că a aşteptat apa la robinet toată viaţa. Până acum, gospodina era nevoită să aducă apă de la fântână şi să o fiarbă ca să o poată folosi.

"Apa era nisipoasă, foarte nisipoasă. O fierbeam de multe ori, apoi o foloseam, mai cu seamă la mâncare. Apa mi-e la îndemână, c-nd vrem atunci ne folosim. Suntem foarte mulţumiţi", a menţionat locuitoarea.

Pentru un metru cub de apă, locuitorii din Băhrineşti vor achita 20 de lei.

"De la 23 iunie, pe rând treptat, au început să fie conectate şi respectiv să acceseze servicile de apă.La moment sunt consumatoare 200 de gospodării din cele 447 conectate", a menţionat primarul satului, Fedosia Bunescu.

Satul Băhrineşti este primul dintre cele din cele 11 localități incluse în programul "Apa pentru viață în regiunea de nord."

"Acest proicet este foarte important pentru noi, pentru ADR Nord. Anul viitor plănuim să conectăm Cuhureştii de Sus şi Cuhureştii de jos", a declarat Vitalie Povonschi, director ADR Nord.

În cadrul proiectului, contribuţia localnicilor a fost de un milion de lei.

"Fără contribuţia dumnevoastră nu ar fi fost contribuţia noastră. Şi fără contribuţia noastră nu ar fi fost contribuţia guvernului R.M. Asta este un exemplu foarte bun de colaborare", a menţionat Jonathan Hecke, reprezentat al fundației SKAT în Moldova.

Bugetul total pentru aprovizionarea celor 11 localități cu apă potabilă se ridică la aproape 67 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu