Un sat din Cahul, TERORIZAT DE HOȚI timp de patru ani! Fură oi, capre și rațe din gospodăriile oamenilor

Embed:

Locuitorii satului Vladimirovca din raionul Cahul trăiesc cu frica în sân pentru animalele din curțile lor. Asta pentru că de patru ani cineva le fură vietățile din jurul casei. Oamenii spun că s-au adresat de mai multe ori la poliție și se plâng că nu a fost identificat niciun hoț.

Ultima victimă a hoților fantomă este Mihail Acanjali. Bărbatul a rămas acum patru zile fără 13 oi din cele 15. Acesta spune că nu a auzit nimic, chiar dacă furtul a fost comis noaptea.

"Au intrat prin geam. Au deschis ușa dinăuntru, că era ușa încuiată la două de acestea. Și au luat oile. Oile au fost aici", a spus locuitorul satului Vladimirovca, Mihail Acanjali.

Pentru familia Acanjali oile erau unica sursă de venit, iar acum nu cunosc de unde vor face rost de bani.

"Cu asta trăim. Vindeam de exemplu mielul acela și cu banii aceștia mă lecuiesc. Ne este foarte greu, fiindcă și tratamentul e costisitor și drumul", a spus locuitoarea satului Vladimirovca, Svetlana Acanjali.

Poliția investighează cazul.

"A fost pornită o cauză penală pe care la moment se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigație. Este deja și o persoană suspectă", a precizat șeful adjunct IP Cahul, Sergiu Costandachi.

Iar lui Constantin Baurciulu, în toamna anului trecut, hoții i-au furat 20 de rațe mute.

"Eu închideam cu chironul așa. Când mă uit, portița aceasta e deschisă. Mă uit urme, se duc urmele încolo. Cum au călcat la asta, aici glod, aici glod. De partea aceasta dădeau se vede că rățile", a afirmat locuitorul satului Vladimirovca, Constantin Baurciulu.

Victima spune că are câțiva suspecți.

"A strigat de la poartă. "Nea Costea, pot să fac urluială la păsări? Au venit doi aici". Au făcut și peste patru zile s-au pierdut. Aceștia sunt hoți. Hoții satului. Poliția a venit, a scris încolo-încoace și nimic", a afirmat locuitorul satului Vladimirovca, Constantin Baurciulu.

De hoți nu au scăpat și ceilalți locuitori ai satului Vladimirovca.

"Mi-au furat și gâște și curci. Erau trei inși. Doi au fugit cu saci la vale, iar unul a fugit prin cimitir în deal. Asta s-a întâmplat anul trecut spre Crăciun".

– Două capre.
– Cum s-a întâmplat?
– La ora cinci și cinci minute le-am închis, la șase jumătate nu mai erau.
– Seara?
– Da.

Unii localnici spun că poliția locală nu investighează corect cazurile. Ei spune că infractorii nu sunt căutați, iar sectoristul din sat ar colabora cu hoții.

"Am plecat la Cahul, acolo m-am adresat. După care mi-a spus sectoristul că nu trebuia să mergi la Cahul să te adresezi, trebuia cu mine să te împărțești pentru că eu făceam așa: îți luam și ție, îmi luam și mie. Ce, ei se împărțesc în așa caz cu hoții?"

"Această informație nu cred că este una veridică. Cred că este dată așa pentru a periclita imaginea poliției", a precizat șeful adjunct IP Cahul, Sergiu Costandachi.

Persoanele care vor fi găsite vinovate pentru furt riscă amendă de până la 67 mii de lei sau închisoare de până la patru ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu