Un român se află printre cei trei răniți în incidentul armat din Munchen

Un român se află printre cei trei răniți în incidentul armat care a avut loc marți dimineață într-o gară regională din apropiere de Munchen, landul german Bavaria, potrivit site-ului publicației germane Die Welt, scrie Agerpres.ro.

Românul este unul din cei doi bărbați — alături de un german — răniți accidental de atacator. Cei doi au suferit răni la braț și picior, dar viețile lor nu sunt în pericol.

Conform agenției France Presse, cetățeanul român ar fi o femeie.

Cel de-al treilea rănit este o polițistă, care se zbate între viață și moarte, a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtătoare de cuvânt a poliției din Munchen.

Incidentul a avut loc pe peronul stației Unterföhring, într-o suburbie din nord-estul orașului Munchen, după ce poliția a fost alertată în legătură cu un incident petrecut într-un tren la intrarea în gară.

Ulterior, un bărbat a deschis focul atunci când i s-au cerut actele de identitate.

Individul a reușit să smulgă arma unui polițist, pe care a și folosit-o în atac, și a încercat să împingă un agent sub roțile unui tren care tocmai intra în stație.

Agresorul, un german de 37 de ani, a fost la rândul lui rănit și arestat de forțele de ordine. Autoritățile au exclus posibilitatea unui motiv 'politic sau religios' al atacului.

Agresorul nu era cunoscut de poliție decât pentru o condamnare în 2014 pentru deținerea unei mici cantități de marijuana.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu