Un român gunoier A IMPRESIONAT italienii prin gestul său: Demnitatea mea, pierdută dacă aș fi ţinut banii

Onestitatea și simplitatea unui român i-a impresionat pe locuitorii din Padova. Daniel Nelu Foca, un român de 42 de ani, este gunoier la o firmă din Padova, anunță presa locală.

Zilele trecute, românul a găsit un portofel cu aproape 600 de euro în el. L-a dus la poliție imediat, fără să se atingă de conținut. Daniel a găsit portofelul pe o alee unde golea containerele cu gunoi. A refuzat și mica recompensă oferită de proprietarul portofelului, un italian originar din Puglia.

"L-am deschis să văd dacă nu este numărul de telefon al proprietarului. Am găsit o carte de vizită, l-am sunat, dar nu mi-a răspuns, așa că m-am dus imediat la Chestură", a spus bărbatul.

Daniel este de 20 de ani în Italia și de 15 ani angajat la firma respectiva de salubritate.

Românul a povestit pentru presa italiană că nu este primul episod de acest fel, dar că niciodată nu s-a gândit să țină banii.

Reporterii cotidianului Il Gazzettino din Padova i-au solicitat un interviu, iar reacția românului a fost extraordinară:

"Dar ce-am făcut, vreun act de eroism? Am găsit un portofel cu 600 de euro și l-am restituit, nu m-am aruncat într-un râu să salvez un copil. Demnitatea mea, pierdută dacă aș fi ținut banii, valorează mult mai mult decât 600 de euro", a spus românul.

Bărbatul este căsătorit, are două fete, de 11 și 4 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu