Un rom şi-a construit casa după modelul judecătoriei unde a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

La Buzescu, România, o comună cu 4.000 de locuitori şi zeci de palate ţigăneşti, tronează pe şoseaua principală copia fidelă a Judecătoriei din Caracal. A fost ridicată de Dan Finuţu, unul dintre cei mai bogaţi şi controversaţi romi din comună, scrie adevarul.ro. 

Ambiţia acestuia a fost să-şi facă locuinţă după modelul primei instanţe care l-a condamnat la închisoare. Finuţu a murit în 2012, dar celebra sa casă a rămas una dintre curiozităţile zonei.

Buzescu este o comună din Teleorman, cunoscută în România datorită opulenţei palatelor ţigăneşti care sunt înşirate pe şoseaua principală, pe o distanţă de aproape un kilometru.

În centrul localităţii se află o biserică unicat în ţară, cu patru intrări identice, însă şoferilor care străbat DE 70 privirea nu le este atrasă de lăcaşul de cult, ci de imensa clădire din apropiere care seamănă izbitor cu Judecătoria din Caracal. Dintre toate palatele din comună, cea care atrage cele mai multe priviri este casa răposatului Dan Finuţu, unul dintre cei mai bogaţi şi mai controversaţi romi pe care i-a avut comunitatea de la Buzescu.  

Ca şi restul romilor înstăriţi din comună, Finuţu a făcut, oficial, o avere impresionantă din vânzarea de metale feroase şi neferoase. Din cauza afacerilor la limita legii, la sfârşitul anilor '90 celebrul interlop a ajuns în faţa instanţei.

Procesul său s-a desfăşurat la Judecătoria din Caracal.   

În faţa judecătorilor din Caracal care i-au dat prima pedeapsă de închisoare cu executare, Finuţu s-a jurat că-şi va face casă după modelul clădirii Judecătoriei.

Înstăritul rom a cărui avere a fost apreciată, la moartea sa, la 4 milioane de euro, a ridicat casa în doar câţiva ani.  
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu