Un resort din Franța, nevoit să-și închidă porțile din cauza lipsei de zăpadă

Un resort din Franța este nevoit să-și închidă porțile, pentru al doilea an consecutiv, din cauza lipsei de zăpadă și a temperaturilor ridicate

Temperaturile ridicate și lipsa zăpezii au avut un impact serios asupra afacerilor din stațiunile de schi din Franța. Restaurantele și hotelierii spun că au de suferit din cauză că numărul clienților a scăzut dramatic.

Pentru că nu au ce altceva să vândă, turiștii venind exclusiv pentru schiat, proprietarii afacerilor sunt nevoiți să închidă. Potrivit sursei citate, în Pirinei, la resortul Le Mourtis, din Franța, temperaturile nu scad sub 10 grade Celsius. De altfel, iarna aceasta este cea mai caldă din ultimii 120 de ani, arată Meteo France.

Potrivit serviciului național meteorologic francez, Franța nu s-a mai confruntat cu temperaturi atât de ridicate iarna, din ianuarie 1900.

Nu doar în zona de munte a Franței s-au înregistrat temperaturi ridicate în această iarnă. Pentru prima dată în istorie, în Antarctica, s-a depășit temperatura de 20 de grade Celsius.
loading...

Lasă un comentariu