Un reprezentant al Rusiei a sosit în Moldova pentru a investiga cazul tânărului împuşcat

Embed:

Un grup format din cei mai experimentaţi anchetatori ai Procuraturii Generale investighează cazul tânărului împuşcat de un militar rus la Vadul lui Vodă. În afară de aceasta, cazul este examinat şi de un reprezentant din Federaţia Rusă, sosit în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Ancheta este condusă de secţia Procuratură Militară din cadrul Procuraturii Generale. Ei au primit toate instrucţiunile pentru ca să acţioneze cât mai rapid posibil. Este creat un grup de anchetatori din cei mai experimentaţi reprezentanţi ai Procuraturii", a declarat vicepremierul pentru reintegrare.

În opinia lui Carpov, prezenţa reprezentantului rus în Moldova ar putea ajuta la încheierea anchetei şi formularea rezultatelor acesteia într-un termen mai restrâns.

“Suntem convinşi că o cooperare între anchetatorii din Republica Moldova şi reprezentatul care a sosit din Federaţia Rusă va contribui la o avansare rapidă în investigaţii. Din punctul acesta de vedere, aşteptăm o deschidere şi o cooperare deplină cu reprezentanţii de la Moscova”, a  precizat oficialul moldovean.

Pacificatorul rus care ar fi impuşcat tânărul din Pârâta se află în libertate. La trei zile de la producerea incidentului, militarul nu este cercetat penal. Pe marginea acestui caz a fost pornită o urmărire penală pe faptul vătămării intenţionate grave a integrităţii corporale, care a provocat decesul victimei.

Potrivit prevederilor Regulamentul de activitate a forţelor de menţinere a păcii în zona de securitate, ofiţerul rus nu avea dreptul să împuşte în tânărul de la Pârâta.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu