Un pui de căprioară, confiscat de la un bărbat din Leova a fost adus la grădina zoologică

Embed:
Un pui de căprioară de câteva săptămâni a fost confiscat de la un bărbat din Leova şi adus la grădina zoologică din Capitală. Bărbatul, care mergea pe stradă cu puiul într-o sacoşă, a fost oprit de un echipaj de poliţie.

Directoarea ocolului silvic din Leova susține că puiul nu putea fi lăsat în pădure, deoarece e prea mic să supravieţuiască singur.

"Este sănătos, este tot, e vioi, dar se vede că este fragil, e micuț, dacă are două săptămâni”, a spus directorul Gospodăria Silvică din Iargara, Leova, Ana Mişcenco.

Veterinarul spune că puiul nu a fost rănit, dar era epuizat şi stresat, deoarece fusese fugărit de braconier până a fost prins.

"Puiul e încă în stare de șoc, este foarte mic și nu înțelege ce se întâmplă cu el, vom încerca să-l hrănim ca să se obișnuiască cu gustul laptelui, iar peste o zi-două se va hrăni singur. Trei-patru luni va rămâne la noi, apoi îl vom duce în pădure", a spus veterinarul, Grădina Zoologică din Chișinău, Iurii Panarin.

Administrația grădinii zoologice spune că nu este primul caz de acest gen.

"Noi în genere suntem receptivi la așa momente, foarte des nouă ne aduc animale care sunt traumate, rănite sau găsite undeva și noi cu plăcere acceptăm, le stabilim, le întoarcem înapoi deja sănătoase sau ele rămân la noi”, a spus administratorul Grădinii Zoologice, Olga Iuzac.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru braconaj şi l-a audiat pe suspect. Bărbatul a declarat că ar fi găsit puiul şi că voia să îl ia acasă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu