Un psihiatru care îi făcea nebuni pe violatori şi criminali, reţinut de CNA. Cerea 20.000 de euro pentru "diagnostic"

Embed:

O expertă-psihiatru din cadrul Spitalului clinic republican de psihiatrie a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie. Ea este bănuită de organizarea unei scheme infracţionale prin care scăpa de răspundere penală persoane, acuzate de omoruri şi infracţiuni cu caracter sexual.

Specialista ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său care ar fi avut rolul de mijlocitor. Acesta găsea clienţii, persoane acuzate de omoruri şi violuri, care ulterior urmau a fi declarate "iresponsabile" la momentul comiterii infracţiunii, în schimbul unor sume de bani care variau între 4.000 de euro şi 20.000 de euro.

Ofiţerii de urmărire penală au documentat 5 cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului.

Astăzi au avut loc mai multe percheziţii în cadrul cauzei, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.

Totodată, alte 4 persoane, care au apelat la serviciile expertului judiciar au statut de bănuit.

La finele lunii ianuarie, CNA a anunţat reţinerea unui bărbat din Capitală, cercetat penal de Direcţia generală teritorială Sud şi procurorii anticorupţie pentru pretinderea a 20.000 de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie.

Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat iresponsabil.

Acum, acesta este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă amendă de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Psihiatra riscă până la 10 ani de detenţie, iar persoanele care au beneficiat de serviciile acesteia - până la 7 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu