Un prototip promiţător poate fi avionul viitorului: Poate avea o autonomie de 1.000 de kilometri

Eviation Aircraft a prezentat un prototip de avion electric, cu zero emisii şi care are capacitatea de a transporta pasageri chiar şi la o distanţă de 1.000 de kilometri. Noul concept poate deveni un element cheie în transformarea industriei aeriene, care în prezent este responsabilă pentru mai mult de 2% dintre emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Prototipul a fost prezentat cu ocazia celei de a 52-a ediţii a Spectacolului Aviatic de la Paris. Avionul poate transporta 6-9 pasageri şi doi membri ai echipajului, scrie descopera.ro.

Omer Bar-Yohay, CEO-ul companiei, a precizat că "avionul nostru electric reprezintă o oportunitate pentru oameni de a se deplasa cu viteza pe care o cere economia globală actuală".

Scopul principal al avionului va fi să efectueze drumuri pe distanţă scurtă, într-un mod mai rapid decât transportul la sol.

Eviation doreşte, de asemenea, să înceapă etapa de comercializare în 2018, urmând ca după anul 2020 să fie produs primul model.

Miza principală a acestei inovaţii este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. De aceea, sectorul de transport electric aerian este într-o continuă creştere, în mare parte mulţumită NASA, agenţia fiind implicată în mai multe proiecte. De fapt, Eviation Aircraft face parte din programul agenţiei numit On-Demand Mobility. De asemenea, NASA este responsabilă şi pentru proiectul GL-10, un concept de aparat de zbor ale cărui funcţii reprezintă un amestec între avion şi elicopter.

Un alt proiect inedit este al companiei Wright Electric, care are în plan construirea unui avion electric mai mare, cu o capacitate de 150 de persoane, care ar putea înlocui avioanele tradiţionale pentru zboruri medii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu