Un proiect ce prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, aprobat de cabinetul de miniştri

Embed:

Pensiile vor fi indexate de două ori pe an, nu o dată, cum era până acum. Un proiect în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniştri. Totodată, proiectul mai prevede că va fi indexat semianual şi venitul lunar minim garantat, utilizat la determinarea Programului de Ajutor Social. Anterior, liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi spunea că această modificare nu are vreun efect, iar veniturile pensionarilor nu se vor majora. 

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că modificarea a fost făcută pentru a proteja pensionarii de efectul diminuării puterii de compărare. Astfel, vor beneficia de indexare circa 695 de mii de persoane.

"Se propune ca indexarea să fie de două ori pe an, la 1 aprilie şi 1 octombrie, reieşind din inflaţia înregistrată în semestrul anterior indexării", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Pe de altă parte, Renato Usatîi a declarat anterior că această modificare, în realitate, nu are niciun efect şi este nimic altceva decât "apă chioară".

Într-o postare pe facebook, politicianul a oferit şi un exemplu. Potrivit lui, dacă anterior, o pensie de 1.500 de lei era majorată cu 120 de lei, în baza unei inflații de 8%, acum majorarea se va face de două ori, dar cu câte 60 de lei. 

loading...

Lasă un comentariu