Un program destinat şoferilor prinşi beţi sau drogaţi la volan a fost lansat la Floreşti

Embed:

La Florești a fost prezentat un program de reabilitare, destinat șoferilor condamnați pentru infracțiuni comise în timp ce conduceau în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor. Proiectul este implementat de Institutul de Reforme Penale în comun cu Inspectoratul Național de Probațiune.

Șoferii vor putea beneficia de serviciile oferite în cele nouă birouri de probațiune din țară. Persoanele vizate vor fi obligate să frecventeze cursurile programului, iar fiecare va achita câte patru mii de lei.

"Pe lângă amendă și muncă în folosul comunității, va mai fi și obligativitatea de parcurgere a acestui program. Rezultatul va fi unul scontat, așa cum arată practicile europene, de exemplu, Germania unde este un efect benefic", a spus Andrei Iavorschi, șeful Inspectoratul Național de Probațiune.

Șoferii spun că noile măsuri îi va disciplina:

"Câte cazuri se întâmplă și lumea la noi nu înțelege, e normală, da, pur și simplu, e normală. Sunt de acord cu așa o lege."

"Multe încălcări se fac pe baza la oamenii serviți."

"E normal aceasta. Nu trebuie să umbli în stare de ebrietate la volan."

"Eu cred că, într-o oarecare măsură, e prea dur, dar, totodată, e binevenit. N-avem încotro. Trebuie odată și odată să se termine cu lucrurile astea."

"Este foarte binevenită, fiindcă câte accidente nu se întâmplă aproape toate sunt legate cu starea de ebrietate șoferului la volan."

"După mine, cu cât mai repede oamenii noștri o să se documenteze despre acest program, cu cât mai repede o să renunțe, o să conștientizeze mai întâi, și o să renunțe la un comportament vicios care se numește consumului sau substanțe sau alcoolului la volan, cu atât mai repede noi o să avem siguranța mai sporită în trafic", a spus Anatol Munteanu, secretarul general al Ministerului Justiţiei.

Conform recentelor modificări ale legislaţiei, din 14 decembrie, şoferii prinşi băuți la volan riscă până la cinci ani de închisoare și anularea dreptului de a conduce un mijloc de transport pe un termen de patru ani.

În cazul aplicării unei pedepse contravenționale, conducătorii auto vor achita o amendă de până la 25 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu