Un primar din Soroca, condamnat la doi ani de puşcărie. Procurorii cer o SENTINŢĂ MAI ASPRĂ

Embed:

Primarul satului Racovăţ, recunoscut culpabil de comiterea abuzului de serviciu şi fals în acte publice, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Totuşi, procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare, consideră sentinţa aplicată prea blîndă şi anunţă că o vor contesta, în modul stabilit de lege.

Potrivit procurorilor, în anul 2012, edilul, care era şi preşedinte al Comisiei de licitaţie a Primăriei satului Racovăţ, a falsificat un proces-verbal cu privire la rezultatele unei licitaţii. În concret, acesta şi-a pus semnătura în dreptul numelui unui alt membru al comisiei de licitaţie, care, în realitate, nu a participat la licitaţie şi nici nu a fost prezent la locul unde a fost organizată licitaţia.

Ca urmare a acţiunilor ilegale ale acestuia, un lot de teren cu o suprafaţă de 20 ha proprietate publică a fost înstrăinat nepotului său (fin de cununie). 

Respectiva licitaţie s-a desfăşurat cu abateri grave de la legislaţie, fără setul de documente necesare, lipsa cărora a fost constatată de Oficiul teritorial al Cancelarii de Stat. Ulterior, printr-o hotărîre judecătorească din anul 2014, rezultatele respectivei licitaţii au fost anulate, ca fiind ilegale. 

Rezultatele expertizelor dispuse de procurori pe acest caz au confirmat faptul falsificării de către primar a semnăturilor din actele oficiale, prin metoda imitării.

Pe aceeaşi temă