Un primar din raionul Ialoveni riscă să fie revocat din funcţie din cauza unor conflicte de interese

Un primar sătesc din raionul Ialoveni riscă să fie revocat din funcţie înainte de termen, din cauza conflictelor de interese, depistate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). 

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada februarie 2014 – septembrie 2019, primarul a emis, a semnat și a încheiat acte administrative și juridice în favoarea soţiei sale.

În Actul de constatare se menționează că ANI va sesiza Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, în termen de 5 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea inițierii procedurii de revocare din funcția de primar. 

Alesul local riscă să nu mai poată exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pe o perioadă de 3 ani, din data încetării înainte de termen a mandatului.

De asemenea, persoana supusă controlului, după încetarea mandatului, va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

 

loading...

Lasă un comentariu