Un primar din Moldova promite recompensă localnicilor care își vor denunța consătenii care nu respectă regimul de carantină

Embed:

Primăria Condriţa oferă recompense persoanelor care vor informa autorităţile despre consătenii care nu respectă regimul de carantină. Cei care vor sesiza autorităţile locale despre o astfel de încălcare, vor primi remunerări în proporţie de 50 la sută din amenda pe care o va achita contravenientul. 

Primarului localităţii, Andrei Donică, este convins că iniţiativa îi va responsabiliza pe localnicii care muncesc pese hotare, iar la revenirea în ţară, aceştia se vor autoizola. Acesta speră că în aşa mod, va reuşi să prevină răspândirea noului tip de coronavirus în sat.  

"Oamenii simpli care locuiesc în comună, s-au închis în case, iar cei care revin de peste hotare, se plimbă prin comună. Şi de aceea eu am fost nevoit să găsesc o soluţie mai efectivă, ca împreună cu comunitatea să stopăm această ilegalitate", a declarat primarul Andrei Donică.

Pentru fiecare caz raportat, primarul localităţii primite că va achita între 11.250 de lei şi 12.500 de lei, adică 50 la sută din sancţiunea prevăzută de legislaţie pentru o astfel de încălcare. Iar întrucât amenzile achitate de către cetăţeni nu ajung direct în bugetul local, primarul satului Condriţa, municipiul Chişinău, Andrei Donică planifică ca în primă fază, să ofere aceste recompense din propriul buzunar. Deocamdată însă, susţine el, nici un localnic nu a beneficiat de această ofertă, şi nu a raportat încălcări.

Până acum, niciun locuitor din satul Condriţa nu a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus.

În prezent, 14 persoane din această localitatate se află în autoizolare la domiciliu după ce au revenit recent de peste hotare. 

loading...

Lasă un comentariu