Un preot din Ștefan-Vodă, INFECTAT cu COVID-19. DETALII despre activitatea lui ilegală și călătoria de la Mănăstirea Poceaev

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în raionul Ștefan-Vodă a ajuns la 11. Informația a fost confirmată pentru PUBLIKA.MD de către Președintele Raionului, Vasile Maxim.

Potrivit lui nu a fost instituită situație de carantină la nivel raional, dar se iau măsuri drastice în fiecare localitate. Din informațiile prezentate de consiliul municipal cele mai afectate localități sunt: Talmaza, Ștefan Vodă și Răscăieții Noi.

Printre cei infectați se numără și preotul care a fost cu mai mulți enoriași la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Președintele raionului ne-a comunicat că preotul slujește la o biserică din satul Volintiri pe care o construiește singur și cu ajutorul unor localnici. Anume acesta ar fi fost și organizatorul călătoriei.

Potrivit lui Vasile Maxim, preotul activează de sine stătător și nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova și nici al Basarabiei.

Ulterior, Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție scrisă în care spune că preotul ”Nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare, nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii”.

Contactați de PUBLIKA.MD pentru a afla starea preotului și a persoanelor infectate, Șeful Centrului de Sănătate Publică Căușeni, Andrei Kazaciok, a declarat că nu cunoaște detalii.

Potrivit presei de la noi, preotul ar fi fost internat în spitalul Toma Ciorbă din Capitală împreună cu soția sa care ar fi fost testată negativ la COVID-19.

Totodată, au fost infectate încă 4 persoane, care au călătorit la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Printre ele este o femeie care se află în stare gravă și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii. Ultima lucra bucătăreasă la biserica unde activa preotul.
loading...

Lasă un comentariu