Un preot din Chișinău, amendat cu 25.000 de lei

Embed:

Un preot din Chişinău a fost amendat cu 25 de mii de lei. Este vorba despre parohul bisericii "Sfânta Vinere" Boris Canţer, care se află în cartierul Telecentru. Preotul nu a respectat recomandările făcute de Mitropolia Moldovei şi a ţinut slujba în interior, lucru interzis în perioada pandemiei de COVID-19.

Mai mult de atât, enoriaşii ar fi primit sfânta împărtăşanie din aceeaşi linguriţă, iar distanţa socială de un metru nu a fost respectată. 

Amintim că potrivit noilor reguli, preoții trebui să folosească mănuși sterile pentru a distribuirea prescurei, să schimbe zilnic agheasma și, în mod obligatoriu, să dezinfecteze cristelnița folosită în timpul botezului. Ungerea cu mir va fi efectuată cu bețișoare de unică folosință. O interdicție este impusă și tradiției sărutării mâinii preotului și crucii. În schimb, clericii sunt încurajați să atingă cu crucea capete enoriașilor în semn de binecuvântare. 

Totodată, slujitorii bisericilor vor trebui să aerisească cu regularitate lăcașele sfinte, să trateze icoanele, mobilierul și mânerele ușilor cu dezinfectant.

Aceştia vor trebui să îşi măsoare cu regularitate temperatura și să-şi dezinfecteze mâinile cât mai des. Toate aceste măsuri vor fi valabile până la depăşirea situației epidemiologice.

loading...

Lasă un comentariu