Un post modern de pompieri a fost deschis în satul Leuşeni, raionul Hânceşti

Un post de pompieri modern a fost deschis în satul Leuşeni, raionul Hânceşti. De acum, durata intervenţie nu va mai fi de o oră, ci de maximum 15 minute.

La inaugurarea unităţii a participat şi premierul Pavel Filip.

"Acestea sunt vestiarele pentru efectivul care luptă din unitatea de salvatori şi pompieri şi avem şi bucătăria care este echipată în totalmente."

Angajaţii de aici vor ajunge şi la solicitări din localităţi din România aflate pe raza de 30 de kilometri de la frontieră.

"Este dacă vreţi o formă minimă prin care putem contribui şi noi la securitatea vecinilor noştri, în semn de recunoştinţă pentru diferite forme în care ne ajută şi ei pe noi, inclusiv prin proiectul SMURD", a spus premierul Pavel Filip.

"Vă doresc din tot sufletul ca numărul ieşirilor din casă să coincidă cu numărul intrărilor. Eu vă doresc să vă păzească Dumnezeu de primejdie", a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Noul post de pompieri are o sală de sport, încăperi pentru odihnă şi o bucătărie. Cei 24 de angajaţi vor trebuie să intervină în 19 sate cu o populaţie de 28 de mii de oameni.

Era o urgenţă pentru localităţile din zona Prutului de aşa o remiză. Pentru cetăţeni este o bucurie enormă".

"Este binevenit acest post de pompieri pentru că atunci când se întâmplă un incendiu trebuia să vină maşina de la Hânceşti şi asta dura undeva 40-50 de minute", a spus primarul comunei Cucul Morii, raionul Hânceşti, Lucia Gușciuc.

"Foarte bine, s-au întâmplat cazuri la noi că au fost incendii. Îi în apropiere, îndată o să vină o să ne salveze o să ne ajute, mulţumi foarte mult "

Până acum cea mai apropiată unitate de pompieri era în oraşul Hânceşti, la o distanţă 40 de kilometri.

"Având în vedere că este traseu naţional sunt foarte multe accident rutiere la care este nevoie ca să intervină la descarcerare salvatorii", a spus şeful unităţii de salvatori şi pompieri Leuşeni, Vadim Gafin.

Deocamdată, pompierii şi salvatorii au în dotare două autospeciale.

"Sunt performante, este puternică, este 4x4 ne putem descurca şi pe timp de iarnă cu dânsa. Volum de apă are o tonă", a spus conducătorul de autospecială, Nicolaie Vlas,

Construcţia postului de la Leuşeni a costat patru milioane de lei. O unitate similară ar putea fi deschisă în octombrie şi în raionul Rezina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu