Un polţist român, EROU în Italia. A ajutat la destructurizarea unui IMPERIU CRIMINAL

Un polițist român sub acoperire a devenit erou în Italia, după ce s-a infiltrat în sânul unei organizații de traficanți de droguri și a ajutat astfel la destructurarea grupării criminale, scrie libertatea.ro.

Polițistul româns-a infiltrat în rețeaua di distribușție a drogurilor care erau aduse din America de Sud. Acest lucru a condus la succesul operațiunii de amploare din Italia în urma căreia a fost destructurată o rețea internațională de droguri al cărei centru de operațiuni se afla la Torino, scrie torinooggi.it.

În urma operațiunii au fost arestat două persoane. Șeful organizației era Uche Ambrose, un nigerian în vârstă de 48 de ani, cunoscut sub numele de „People”, un preot evanghelist care predica într-o biserică de la periferia orașului Torino. El a fost arestat împreună cu o altă femeie, complicea sa, în vârstă de 39 de ani. Curierii erau recrutați din România și ancheta a plecat de la procurorii români.

Conform repubblica.it, polițistul român a fost câteva săptămâni sub acoperire în calitate de curier: „Agentul 007 român a fost însărcinat să transporte un kilogram de cocaină din Brazilia în Africa de Sud și apoi în Europa, într-o valiză”. Traficanții de droguri au adus cantități importante de cocaină și heroină din America de Sud, în special din Brazilia, în Italia, dar și în alte state europene. „O rețea internațională de droguri, oprită de acțiunea – sub acoperire – a unui agent aparținând unei forțe de poliție străine.

Polițiștii italieni au reușit să aresteze două persoane implicate în traficul internațional de droguri datorită contribuției unui coleg român, care s-a infiltrat în rețeaua de infractori”, arată sursa menționată. „Aportul colegului român a fost fundamental”, mai notează sursa citată. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu