Un poliţist din Drochia, ARESTAT pentru trafic de influenţă. Ce pedeapsă riscă

Embed:

Un angajat al Serviciului Supraveghere Tehnică şi Accidente Rutiere al Inspectoratului de poliţie Drochia a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie.

Acesta este învinuit de trafic de influenţă. Poliţistul ar fi cerut 45 000 de lei de la un şofer pentru a-l ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Cauza a fost pornită după ce şoferul s-a adresat cu o plângere la CNA în care a denunţat că, un poliţist susţine că ar avea influenţă asupra unor judecători şi procurori din Drochia şi că-i poate determina să nu-l tragă la răspundere penală şi să nu-l lipsească de dreptul de a conduce. Asta după ce, la 18 aprilie, şoferul ar fi fost prins beat la volan şi i s-a ridicat permisul de conducere.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală în baza articolului 326 al Codului Penal – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de ocupa funcţii publice.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu