Un polițist de frontieră din România a refuzat o mită de 80.000 de euro

O mită uriașă a fost refuzată de un polițist de frontieră din Maramureș, a dezvăluit un comisar de la DGA, potrivit directmm.ro. Este vorba despre suma de 80.000 de euro.

”Aici, în Maramureș, am înregistrat cel mai mare caz de refuz de luare de mită, cel al unui polițist de frontieră care a refuzat suma de 80.000 de euro, oferită de o grupare infracțională”, a declarat Mariana Mirea, comisar de poliție la Direcția Generală Anticorupție.

Potrivit sursei citate, Maramureșul este un județ cu foarte puține sesizări privind faptele de coruție. Numărul mic de sesizări privind cazurile de coruție din județ este pus pe seama lipsei de informare.

Un alt subcomisar spune că oamenii sunt indiferenți față de ceea ce se întâmplă în societate.

”Cetățenii nu vin în sprijinul nostru prin sesizarea faptelor de corupție. Care sunt cauzele? Lipsa educației anticorupție, faptul că oamenii în marea majoritate nu cunosc consecințele implicării în fapte de corupție, faptul că în această zonă este dezvoltată o cultură locală bazată pe amiciție”, a precizat   subcomisar Antonela Lungu,  Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Ea a mai atras atenția că mulți cetățeni nu știu că dacă ei comit fapte de corupție riscă închisoarea și că inclusiv darea de mită se pedepsește.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu