Un poliţist britanic îşi aşteaptă sentinţa, după ce a abuzat o femeie chiar în sediul poliţiei

Embed:

Sunt puşi să apere ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor. Unii dintre ei abuzează însă de funcţia pe care o deţin. O înregistrare video care surprinde un poliţist britanic în timp ce agresează o femeie de 57 de ani a fost dată publicităţii, duminică, de mai multe site-uri media din Marea Britanie.

Sergentul Mark Andrews poate fi văzut cum o atacă pe Pamela Somerville, după care o aruncă violent în celulă unde se izbeşte cu capul de podea. Incidentul datează din 2008.

Femeia a fost găsită de poliţişti dormind în maşina ei, aflată pe un drum de ţară, într-un district din sud-vestul Marii Britanii. Ea a fost arestată pentru că a refuzat să sufle în fiolă.

Sergentul a fost condamnat pentru agresiune ce a provocat vătămare corporală şi urmează să-şi afle marţi sentinţa. AFP a scris că acest incident a dezvăluit încă o dată comportamentul abuziv al unora dintre oamenii legii din Marea Britanie.

Potrivit unor statistici publicate săptămâna trecută de presa londoneză, peste 2.000 de ofiţeri de poliţie au avut anul trecut cel puţin trei plângeri depuse pe numele lor.

Lasă un comentariu