Un plan de soluţionare paşnică a conflictului din estul Ucrainei va fi prezentat de Petro Poroşenko

Embed:

Planul de soluţionare pe cale paşnică a conflictului cu insurgenţii proruşi din estul Ucrainei va fi prezentat vineri. Anunţul a venit din partea președintelui ţării vecine, Petro Poroșenko. Preşedintele ucrainean a specificat că planul va cuprinde 14 puncte şi urmează să pună capăt violențelor în regiunile controlate de separatiştii proruşi.

Planul va fi prezentat de către noul ministru de externe, Pavlo Klimkin, șefilor diplomațiilor europene la reuniunea care va avea loc săptămâna viitoare la Luxemburg. Anterior, Poroșenko a declarat că va ordona trupelor ucrainene să înceteze focul, pentru ca militanţii proruşi să poată părăsi ţara, dar numai dacă depun armele.

"Mâine vom prezenta în mod oficial planul de soluţionare paşnică a conflictului. Cred că rolul procurorilor va fi crucial în restabilirea ordinii pe străzile din zona Donbass", a declarat Petro Poroşenko.

Tot astăzi, liderul de la Kiev a confirmat că va semna partea economică a acordului de asociere cu UE în data de 27 iunie, la Bruxelles.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu