Un pilot finlandez a câştigat Raliul Argentinei şi a stabilit un nou record pentru echipa Volkswagen (VIDEO)

Embed:

Jari-Matti Latvala a câştigat Raliul Argentinei. Finlandezul a adus cea de-a noua victorie consecutivă pentru Volkswagen în Campionatul Mondial de raliuri, un record al competiţiei. Sebastien Ogier a rămas lider în clasamentul general şi după această etapă.

Jari-Matti Latvala s-a impus clar în Raliul Argentinei cu un avans de aproape un minut şi jumătate faţă de coechipierul său, campionul mondial în exerciţiu, Sebastien Ogier. Kris Meeke, de la Citroen, s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului. Britanicul a terminat competiţia aproape la şase minute în spatele învingătorului.

Cel de-al treilea pilot Volkswagen, Andreas Mikkelsen a ocupat poziţia a patra, la 24 secunde de podium, norvegianul fiind urmat de Thierry Neuville, Robert Kubica, Elfyn Evans, Martin Prokop şi Mikko Hirvonen.

După victoria din această etapă, Volkswagen a doborât recordul deţinut de echipa Citroen, care obţinuse opt victorii consecutive în Campionatul Mondial de raliuri.

După cinci etape ale Mondialului din acest sezon, Sebastien Ogier a rămas lider în clasamentul general. Francezul este urmat de Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen şi Mads Otsberg.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de raliuri va avea loc în Italia, în perioada 5-8 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu