Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova, eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică

Embed:

Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova este eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică acum o lună.

Vardan Sargsyan a dat dovadă de curaj atunci când au apărut probleme tehnice la unul dintre motoarele aeronavei de pe cursa Moscova-Chişinău, la scurt timp după decolare.

"În data de 16 iulie, a fost pentru prima oară în 41 de ani de experienţă când a cedat motorul", a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Căpitanul a coordonat eficient întregul echipaj, iar avionul a revenit în siguranţă pe aeroportul Domodedovo. Cei 171 de pasageri s-au ales doar cu o sperietură zdravănă.

"În astfel de cazuri este cel mai important să nu existe panică. Sunt foarte recunoscător pasagerilor acestui zbor, care au fost înţelegători, nu s-au panicat, au așteptat calm când vom ateriza", a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Nu este primul caz extrem în experienţa pilotului. În 1983, acesta, împreună cu un coleg de-al său, a împiedicat comiterea unui atac terorist la bordul unui avion care efectua un zbor local în Armenia.

"Eram în aer deja 65 de minute. Zburam de pe un aeroport mic din Erevan spre un aeroport mare în vestul ţării. El a spus că va arunca în aer avionul, dacă va vedea drapeluri cu steluţe. Am reuşit să-l convingem să aterizăm în Turcia", a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Pilotul locuiește la Chișinău de patru ani, iar periodic îşi vizitează familia din Erevan. În cei 41 de ani de experienţă, Vardan a acumulat aproximativ 22 de mii de ore de zbor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu