"Un partid vrea alegeri în decembrie, altele în februarie-martie, în funcţie de interese"

Comunistul Igor Dodon susţine că un partid din Alianţa pentru Integrare Europeană îşi doreşte alegeri anticipate înainte de Anul Nou.

"În interiorul AIE aflat în stare de descompunere se discută diverşi termeni. Un partid vrea alegeri în decembrie anul current, pentru a profita de conjunctura politico-propagandistică relativ favorabilă din această toamnă, pentru a-i „termina” pe foştii colegi, actuali rivali", a scris Dodon pe blogul său.

"Alte două partide vor alegeri în februarie-martie anul viitor, când oamenilor, după o iarnă aspră, le va fi mai greu pe suflet şi mai uşor în buzunare, pentru a-l „termina” pe cel care se face responsabil pentru sărăcia instaurată pe fond de criză politică", a menţionat deputatul PCRM.

Igor Dodon evită să spună care partide îşi doresc alegeri în perioadele menţionate şi consideră că formaţiunile din AIE nu vor acumula nici măcar 51 de mandate în cazul unui nou scrutin.

Liderii AIE, cât şi preşedintele PCRM au declarat, în repetate rânduri, că nu îşi doresc alegeri anticipate, pentru că ar avea de suferit Republica Moldova. Pe 28 noiembrie curent se va împlini un an de la organizarea ultimului scrutin anticipat, timp în care Moldova nu a ales un şef de stat. În aceste condiţii, preşedintele interimar trebuie, potrivit Constituţiei, să dizolve Legislativul. Precizăm că, în decursul unui an de la formarea ultimului Parlamnet, acesta poate fi dizolvat o singura dată.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu