Un pacient infectat cu noul coronavirus a decedat la Hong Kong

Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit marţi prima persoană care a murit din cauza acestei epidemii virale în această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale, unde bilanţul a crescut la 425 de morţi, informează AFP.

Autorităţile spitaliceşti au anunţat că un bărbat în vârstă de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marţi dimineaţă, după ce starea de sănătate s-a "deteriorat".

Bărbatul care locuia la Hong Kong plecase în ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, şi se întorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.

De la apariţia sa la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, acest nou coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspândit în peste 20 de ţări, scrie agerpres.ro.

Până în prezent, Filipine şi Hong Kong sunt singurele două teritorii care au raportat decese în afara Chinei continentale.

Cea mai mare parte a deceselor din China au fost înregistrate în provincia Hubei şi în capitala sa, Wuhan.

Autorităţile sanitare au precizat că vor oferi mai multe informaţii pe parcursul zilei de marţi.

Media din Hong Kong, citând surse medicale, au relatat că victima suferea de probleme de sănătate care i-au complicat tratamentul.
loading...

Lasă un comentariu