Un oraş din China va renunţa la iluminarea stradală pentru a o înlocui cu lumina unei luni artificiale

Ar putea părea o idee demnă de filmele SF, însă oraşul Chengdu din China ar putea renunţa la iluminarea stradală pentru a o înlocui cu lumina unei luni artificiale. Planul a fost prezentat în cadrul unui eveniment despre antreprenoriat care a avut loc în Chengdu, proiectul fiind deja în dezvoltare de mai mulţi ani. Acesta este susţinut de către Wu Chunfeng, preşedintele Institutului privat Chengdu Aerospace Science And Tehnologiy Microelectronics Syste Research (abreviat Casc).

Planul implică lansarea unui satelit artificial pe orbita Pământului, care să poată fi poziţionat deasupra oraşului Chengdu. Acesta ar putea să radieze o lumină de opt ori mai puternică decât cea a lunii, similară cu cea de la amurg, care să nu fie foarte deranjantă.

Zona iluminată ar putea avea un diametru între 10 şi 80 de km, zona iluminată putând fi minuţios controlată.

Testarea acestui proiect este deja în stagiile finale, tehnologia ajungând din urmă ambiţia celor care au iniţiat proiectul. Wu Chunfeng a dezvăluit că planul este ca lansarea acesatui satelit să aibă loc în 2020, însă nu este clar dacă proiectul este sau nu finanţat. Casc este compania contractată de guvernul chinez pentru a duce la bun sfârşit misiuni în cadrul programului spaţial al ţării, deci există posibilitatea ca banii să provină din fonduri publice.

Această idee nu este tocmai nouă, în trecut fiind realizate mai multe experimente similare în Norvegia şi Rusia, fiind folosite oglinzi la altitudini mari pentru a ilumina zone întunecate, scrie go4it.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu