Un ONG acuză Paza de Coastă a Libiei că abandonează imigranţi pe mare

Un ONG spaniol acuză Paza de Coastă a Libiei că abandonează imigranţi pe mare, acuzaţia survenind după găsirea a două trupuri neînsufleţite şi a unei femei în apele Mediteranei.

ONG-ul Proactiva a descoperit marţi o femeie  şi două trupuri neînsufleţite - unul al unei femei şi celălalt al fiului ei - la 150 de kilometri de coasta libiană. Potrivit ONG-ului, femeia şi copilul au murit după ce Paza de Coastă libiană i-a abandondat în mare, ei refuzând să se întoarcă alături de alţi peste 150 de imigranţi, transmite DPA, citează adevarul.ro.

Însă un oficial libian a contestat aceste acuzaţii, spunând că toţi cei 158 de imigranţi au fost salvaţi. Pe de altă parte, Proactiva a criticat noul guvern al Italiei pentru politica sa faţă de imigranţi. ONG-ul a decis să o ducă pe supravieţuitoare în Spania, pentru a o proteja de „interogatoriile agresive“ ale autorităţilor italiene.

Femeia găsită în viaţă este originară din Camerun. Potrivit unei jurnaliste italiene, ea spune că fost bătută, împreună cu alţi imigranţi, de către membri ai Pazei de Coastă a Libiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu