Un om al străzii a devenit EROU, după atacul din Melbourne. Gestul australienilor față de el

O persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite în atacul terorist de vineri, 9 noiembrie, din centrul orașului Melbourne, Australia, când un bărbat și-a dat foc la mașină, apoi a înjunghiat mai mulți trecători și a atacat doi polițiști. La un moment dat, agresorul a fost lovit de Michael Rogers, un om al străzii care a intrat cu un cărucior de cumpărături în el.

"Fără îndoială, a acționat curajos. Apreciem enorm intervenția sa", l-au lăudat, totuși, polițiștii.

"Am aruncat căruciorul direct spre el și l-am nimerit. Nu am reușit să îl dobor la pământ. Nu sunt erou", a declarat Rogers, care a stat în închisoare periodic, în ultimii 20 de ani, și a primit inclusiv o sentință la 5 ani în spatele gratiilor, pentru un jaf în formă agravată. De asemenea, este un fost consumator de droguri, informează Digi 24.

Acum, va primi și o sumă mare de bani, după ce australienii – impresionați de gestul său – au donat peste 100.000 de dolari australieni (50.000 de euro ) pentru a-l ajuta.

Atacatorul din Melbourne a fost identificat drept Hassain Khalif Shire Ali, un australian de origine somaleză, în vârstă de 30 de anicare se afla deja în atenția serviciilor secrete.

El l-a înjunghiat mortal pe proprietarul unui restaurant și a rănit alți doi oameni, înainte să fie rănit grav de polițiști. Acesta a murit, la scurt timp, la spital.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu