Un om A MURIT la Dâmbovița DIN CAUZA ŞOCULUI ANAFILACTIC după ce a fost înțepat de viespi

Embed:

Un om a murit în regiunea română Dâmbovița după ce a intrat în șoc anafilactic din cauza înțepăturilor de viespe. Potrivit martorilor oculari, acesta se afla la scăldat când a fost atacat de insectele veninoase. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce a primit nu mai puțin de opt ace. 

”I-am acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței. L-am stropit pe față cu apă și am avut grijă de el. El și-a revenit și înțelegea ce se întâmplă. Din când în când vorbea cu noi”, susţine un bărbat care i-a oferit primul ajutor 

Bărbatul de 32 de ani a fost dus de urgență la spital, unde și-a pierdut viața. Tot atunci, alți șapte oameni, dintre care doi colaboratori ai SMURD, au fost înțepați de viespi. Doi dintre ei sunt în șoc anafilactic, iar medicii luptă pentru viața lor. România a fost invadată de aceste insecte veninoase.

Populația lor a crescut masiv în ultimii ani. În ultima lună, din cauza caniculei, acestea au devenit foarte agresive și, respectiv, periculoase. Autoritățile române au înregistrat deja zeci de cazuri de înțepare în ultimele săptămâni.

În unele regiuni, localnicii s-au mobilizat și distrug cuiburile de viespi. Inițiativa lor nu este însă susținută și la nivel de autorități locale, fiindcă ar putea fi omorâte anumite specii de viespi pe cale de dispariție. În schimb, apicultorii le-au recomandat celor care dau nas în nas cu o viespe agresivă să nu panicheze și să nu fugă, ci să se comporte calm și insecta va pleca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu