Un ofiţer din Făleşti, reţinut pentru accidentarea unui consul pe o trecere de pietoni

Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost reţinut după ce a lovit un pieton care traversa regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier, încercând să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite.

Cazul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din muicipiul Bălţi. Poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini, a lovit frontal victima, care s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi. În urma impactului violent, oficialul a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul crimei, fără a interveni, în condiţiile legii, într-o asemenea situaţie. Mai mult decât atât, acesta şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, cauză penală respectiva a fost retrasă de către procuratură din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrând că în momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii înaintându-i astăzi învinuirea de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi părăsirea locului accidentului rutier.

De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie un demers cu solicitarea arestării acestuia pentru 30 de zile.

Omul legii riscă până la şapte ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu