Un oficial european susţine că referendumurile din Găgăuzia sunt absurde

Embed:

Întrebarea la care au fost solicitaţi să răspundă locuitorii autonomiei găgăuze, în cadrul referendumurilor din 2 februarie, privind vectorul de dezvoltare externă a ţării, este una absurdă. Constatarea aparţine preşedintelui Comitetului Social şi Economic al Uniunii Europene, Henri Malosse, aflat în vizită la Chişinău. 

"În opinia mea, întrebarea: să facă oamenii alegerea între Bruxelles şi Moscova nu are sens pentru că alegerea nu poate fi prezentată în aşa mod. Dacă Moldova alege să intre în familia europeană şi să împărtăşească valorile europene, acest lucru nu va afecta relaţiile comerciale cu ceilalţi parteneri", a spus preşedintele Comitetului. 

Potrivit oficialului european, chestionarea oamenilor în problema aderării Moldovei la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală nu-şi avea rostul în cadrul unui referendum local.

Comitetul Social şi Economic al Uniunii Europene este o structură consultativă care încearcă să asigure o mai bună comunicare între autorităţile de la Bruxelles şi societatea civilă.

La 2 februarie, cetăţenii din autonomia găgăuză au fost întrebaţi dacă Moldova trebuie să se apropie de UE sau de Uniunea Vamală şi dacă sunt de acord să se separe de Moldova în caz că aceasta îşi pierde independenţa, la referendumuri care au fost declarate nelegitime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu